Duurzame samenwerking tussen Scorion X Retulp

Duurzame samenwerking tussen Scorion X Retulp

In een tijdperk waar duurzaamheid en innovatie de sleutel zijn tot succes, werken bedrijven voortdurend samen om een positieve impact te maken. Deze klantcase belicht de synergie tussen Scorion, een vooraanstaand softwarebedrijf in onderzoek en onderwijs, en Retulp, een producent van duurzame producten. Door gezamenlijke waarden en inzet voor milieu en maatschappij te delen, biedt deze samenwerking een diepgaand inzicht in hoe twee bedrijven hun krachten bundelen voor een betere toekomst.

VoorNa

Over Scorion en de overeenkomsten met Retulp

Kun je ons wat meer vertellen over je bedrijf? Zie je overeenkomsten tussen je bedrijf en Retulp?

“Ik werk voor het bedrijf Scorion en zij maken software voor allerlei verschillende klanten in onderzoek en onderwijs. De meeste mensen kennen ons waarschijnlijk door het Scorion portfolio dat we met name voor medische en paramedische opleidingen aanbieden. Scorion is een groeiend bedrijf dat zich aan de ene kant focust op kwaliteit en hard werken, maar aan de andere kant ook veel aandacht besteed aan het sociale aspect en duurzaamheid. Zo zitten we nu sinds ongeveer Ć©Ć©n jaar in ons nieuwe pand in het Havenkwartier in Deventer waar we veel duurzame en milieuvriendelijke maatregelen hebben kunnen implementeren. Verder is Scorion ook een heel sociaal bedrijf, waar collegaā€™s omkijken naar elkaar en waar veel leuke gezamenlijke activiteiten georganiseerd worden.”

Kun je ons vertellen welk specifiek Retulp-product je organisatie heeft gekozen, om welke reden, en hoe dit product vervolgens in je bedrijfsactiviteiten is ingezet?

“Ik ben voor het eerst in contact gekomen met Retulp producten via een winkel in Deventer. Daar zag ik toen de Tumbler. Ik vond vooral de combinatie van het mooie design en het gebruiksgemak super leuk. Toen heb ik de dag erop voorgesteld om de tumbler als cadeau voor onze collegaā€™s te gebruiken en ook de rest van ons team was heel enthousiast over dat idee. Ruim 2,5 jaar later hebben we de Travel Cup als relatiegeschenk voor een beurs in Duitsland gebruikt. We wilden graag een alternatief op de papieren bekers die maar Ć©Ć©n keer gebruikt worden en daarnaast wilden we graag de deelnemers iets geven wat ze niet alleen op de beurs zelf, maar ook daarna nog vaak konden gebruiken. Toen hebben we voor de Travel Cup gekozen in drie verschillende kleuren en met rondom bedrukking. De deelnemers van de beurs waren heel enthousiast over de beker en gebruikten hem de hele beurs lang.

“Voor mij is de duurzaamheid van Retulp producten in combinatie met het mooie design en de goede kwaliteit het grootste pluspunt.”

Heb je overwogen om andere leveranciers te gebruiken voor vergelijkbare producten voordat je voor Retulp koos? Wat heeft de doorslag gegeven om voor Retulp te kiezen?

“Natuurlijk kijk je altijd naar andere alternatieven als je op zoek bent naar een relatiegeschenk. Uiteindelijk hebben wij voor Retulp gekozen omdat we het belangrijk vinden om met duurzame bedrijven samen te werken die duurzame producten aanbieden. We vonden het ook belangrijk dat de bekers in Europa geproduceerd zijn. En het is ook erg leuk dat voor elke beker een bepaalde hoeveelheid aan drinkwater in ontwikkelingslanden wordt gedoneerd via de Made Blue Foundation. ”Ā 

Welke voordelen heb je ervaren bij het personaliseren van Retulp-producten met je bedrijfslogo?

“Het bedrukken van producten met eigen logo is een mooie manier om de band tussen je bedrijf en je relaties te versterken. Soms kan het ook een handige manier zijn om je naamsbekendheid te vergroten. Ik vind het vooral op beurzen en events een mooie manier om aandacht te creĆ«ren voor het bedrijf of producten.”

Hoe is je ervaring geweest met het orderproces bij Retulp en de begeleiding die je hebt ontvangen
tijdens het aankoopproces?

“Nadat we een keuze hadden gemaakt, verliep het orderproces heel snel. We hebben in samenwerking met Retulp een mooi ontwerp gemaakt voor alle logoā€™s die we op de beker wilden zetten. Daarna ontvingen we binnen no time een drukproef en werden de bekers een aantal weken later geleverd, zoals afgesproken.”

Hoe zie je de toekomstige samenwerking met Retulp en de impact ervan op je bedrijf?

“Ik kan me voorstellen dat we nog vaker met Retulp gaan samenwerken. Het is voor ons als bedrijf belangrijk om duurzame producten te gebruiken en ook aan te bieden. En daarnaast zou het leuk zijn als we hiermee ook nog meer bedrijven kunnen motiveren om voor duurzame producten te kiezen zodat we met zā€™n allen voor een betere toekomst kunnen zorgen.”

Als dit verhaal van samenwerking en duurzaamheid je heeft geĆÆnspireerd en je overweegt om ook een positieve impact te maken binnen je organisatie, wacht dan niet langer. De mogelijkheden die Retulp biedt kunnen ook voor jouw bedrijf een verschil maken. Vraag nu onze prijslijst aan via onderstaande knop en ontdek hoe je, net als Scorion, kunt bijdragen aan een duurzamere toekomst en tegelijkertijd je merkwaarde kunt verhogen. Jouw volgende stap naar innovatie en verantwoordelijkheid begint hier.