Nieuwe wetgeving wegwerpplastics: Oplossing herbruikbare bekers en bakjes

Oplossing herbruikbare bekers en bakjes

LCA onderzoek meest duurzame herbruikbare beker

Het afschaffen van de wegwerpkoffiebeker, het is misschien wel het meest actuele gespreksonderwerp bij de koffieautomaat op dit moment. En dat heeft alles te maken met de wet- en regelgeving rondom het uitbannen van ‘single use plastics’ (SUP). Dit betekent dat een herbruikbare beker de norm zal worden op de werkvloer. En dat juicht Retulp natuurlijk van harte toe want éénmalig is schandalig: mission indisposable.

In Nederland worden er dagelijks 5 miljoen koffiebekers weggegooid. In de zoektocht naar de meest duurzame koffiebeker ontstond het KoffiebekerPact: een samenwerking tussen 67 partijen die hebben onderzocht wat de meest duurzame herbruikbare beker is. Uit dit onderzoek blijkt dat er een groot draagvlak is onder de gebruikers voor de invoering van herbruikbare bekers. Op 27 juni was Retulp aanwezig bij de lancering van het rapport tijdens het Koffiebeker Kennisfestival in samenwerking met PHI Factory en Facility Management Nederland.

Retulp beker best getest voor kantoor

Uit de test kwamen 2 zware PP bekers als beste naar voren waaronder de Travelcup van Retulp. Deze hebben een hoog drinkcomfort, goed afwasbaar in vaatwasser en lage milieu impact. Een beker van glas komt als een goede nummer twee naar voren. Voor to go zijn roestvrijstalen bekers het flessen het meest duurzaam aangezien deze producten verreweg de langste levensduur hebben.

Beste alternatief wegwerpplastic

Travelcups

Koffiebekers voor onderweg van 275 ml. De koffiebekers passen onder vrijwel ieder koffiezetapparaat en houden koffie en thee tot drie kwartier warm!

Bamboe thermosbekers

Kleine RVS 250ml bekers met handige drinkdop die onder koffiemachine passen.

Mug thermosbeker

Compacte thermosbeker van 300ml, deze past onder de meeste koffiezetapparaten en is vaatwasser bestendig.

KOFFIEBEKERS WHITE LABEL

  • Handige bekers voor onder de koffiemachine
  • Perfect voor merchandise of eigen label
  • Lage prijs vanaf 250 stuks

White label betekent dat het logo van Retulp er niet op staat,  je eigen logo, merk of print kan er dus geheel op worden bedrukt.

Verkrijgbaar met of zonder deksel in de maten 200 ml, 300 ml of 400 ml. Magnetron- en vaatwasser bestendig. Gebruikte bekers kunnen worden ingeleverd voor recycling naar nieuwe bekers. Geproduceerd in Nederland!

Herbruikbare bekers met mooie en handige ribbel zijn verkrijgbaar met dichte deksel, met drinkdeksel of zonder deksel in de maten 200 ml, 300 ml of 400 ml. Magnetron- en vaatwasser bestendig. Geproduceerd in Europa.

Kleine koffiemachine beker, 160ml inhoud. Superhandige compacte beker voor onderweg, geschikt voor 1 kop koffie of een dubbele espresso. Met handige en lekvrije drinkdop. Een goedkope maar fijne beker om altijd bij je te hebben.

Beker van geaderd kunststof, 350ml.

Luxe keramische mok, 330 ml inhoud.

Luxe 500ml bamboe thermosbeker

Mission Indisposable 2015-2025

200.000.000 liter drinkwater donatie
200.000.000 besparing disposables

Retulp wil de plastickraan dichtdraaien en de drinkwaterkraan weer openzetten. Mission Indisposable, it’s possible!

Retulp brochure & Beslisboom

Vraag onze brochure inclusief prijzen aan.    3 + 1 = ?

    Beslisboom SUP herbruikbare drinkbekers