De allereerste bio bidon ter wereld made in Holland. Retulp

De bio bidon: de eerste bio based sportbidon ter wereld

Een bijzonder product in ons assortiment is de bio bidon. Met deze bio bidon ondersteun je een gezonde en sportieve levensstijl en draag je zorg voor een schoner milieu. Deze bio bidon smaakt en ruikt niet naar plastic zoals reguliere plastic bidons en is uiteraard ook BPA-vrij.

De bio bidon wordt op milieuvriendelijke wijze vervaardigd. Er wordt bij de productie geen gebruik gemaakt van schaarse fossiele grondstoffen, maar van de hernieuwbare grondstof suikerriet. Wanneer suikerriet groeit, neemt het veel CO2 op en reduceert het de uitstoot van broeikasgassen. Alle verwerkte materialen zijn veilig voor voedsel en volledig recyclebaar. Gebruik de bio bidon niet alleen tijdens het sporten, maar ook wanneer je onderweg bent in plaats van PET drinkflessen.

Poster Biobidons

De bio bidons zijn verkrijgbaar in 6 leuke prints.

Blikvanger: biodegradable thermos blikjes

Niet van blik, niet van plastic en dus geen schadelijk afval in het milieu. Deze vaatwasserbestendige thermosblikjes zijn geschikt voor warme dranken zoals koffie en thee, maar ook om koude dranken zoals water en sapjes koel te houden. Gemaakt van het materiaal PLA (polylactic acid) wat bestaat uit 100% plantaardig zetmeelextract en is 100% biologisch afbreekbaar. Deze eco thermos blikjes zijn verkrijgbaar in blauw 280 ml en in lichtblauw 420ml.