De bio bidon: de eerste bio based sportbidon ter wereld

BPA vrije biobased sportfles

Een bijzonder product in ons assortiment is de bio bidon. Met deze bidon ondersteun je een gezonde en sportieve levensstijl en draag je zorg voor een schoner milieu. Deze bidon smaakt en ruikt niet naar plastic zoals reguliere plastic bidons en deze bidon is BPA vrij. Mooie bidons die ook nog eens milieu vriendelijk zijn, ideaal!

Milieuvriendelijke bidon

De bidon wordt op milieuvriendelijke wijze vervaardigd. Er wordt bij de productie geen gebruik gemaakt van schaarse fossiele grondstoffen, maar van de hernieuwbare grondstof suikerriet. Wanneer suikerriet groeit, neemt het veel CO2 op en reduceert het de uitstoot van broeikasgassen. Alle verwerkte materialen zijn veilig voor voedsel en volledig recyclebaar. Je kunt dit niet alleen gebruiken als een sport bidon, maar het is ook ideaal wanneer je onderweg bent of aan het werken bent. Een stuk milieuvriendelijker dan PET drinkflessen.

Door op de hiernaast afgebeelde cijfers bij de bidon te klikken zie je de eigenschappen van deze bijzondere bio bidon:

1
2
3
4
5
6
7
1

Gemaakt van biobased plastic (suikerriet)

2

Suikerriet neemt veel CO2 op en reduceert het de uitstoot van broeikasgassen

3

BPA-vrij

4

De bidon is volledig recyclebaar

5

750ml – Ook verkrijgbaar in 500ml

6

Geschikt voor in de vaatwasser

7

Hoge kwaliteit van duurzame grondstoffen

Van suikerriet afval naar bidon zonder plastic geur en smaak!

Traditioneel wordt plastic voor verpakkingen en flessen gemaakt van aardolie. Om plastic te maken zuiveren bedrijven aardolie tot nafta en gekraakt tot ethyleen. Een heel ingewikkeld proces. De productie van aardolie en de verwerking tot plastic kost energie, produceert veel koolstofdioxide (CO2) en kan milieuvervuiling veroorzaken. Hieronder de Retulp biobidons die wij in ons assortiment hebbben, veelal met leuke Hollandse prints.

Bio bidon gemaakt in Nederland

Gezonder sporten met de Retulp Bidon van bioplastic. Met deze biobidon ondersteun je een gezonde en sportieve levensstijl en zorg je tegelijk voor het milieu. Dat mogen mensen zien! De bidon heeft een erg goede kwaliteit en kan goed tegen licht, warmte en vocht! De Retulp bio bidon kan gevuld worden met 750cc water. De mooie bidon past in elke bidonhouder en is zeer handig in gebruik.

Bedrukte bio bidons als relatiegeschenk of voor sportvereniging

Een bidon is niet alleen een praktisch item, het kan ook bijdragen aan een vergroting van jouw naamsbekendheid. Kies voor een bidon met logo of een bidon met aantrekkelijke quote. Natuurlijk is de keuze van een bidon met opdruk aan jou. Wat past er bij jouw huisstijl? Je kunt ervoor kiezen om zelf jouw ontwerp te maken, maar wij kunnen dit ook voor jou doen. Geef dit gerust aan en wij gaan voor jou aan de slag.Wil je dat de bidon een groot logo heeft op de buitenkant of gaat je voorkeur meer uit naar een mooie illustratie of quote? De keuze is aan jou. Aangezien we al voor veel bedrijven bidons hebben mogen ontwerpen, vind je op deze pagina een aantal mooie voorbeelden. Laat je inspireren en ontdek de mogelijkheden. Wil je niet zelf aan de slag gaan met het ontwerpen? Wij kunnen dit deel ook voor jou oppakken. Deel dus jouw wensen en wij helpen je graag verder. Met een eigen ontworpen bidon draag je niet alleen bij aan een gezonde levensstijl: het is ook nog eens een mooie manier van branding. Klinkt goed? Vraag een gratis digitale proefdruk en prijsoverzicht aan en je krijgt een goed beeld van de diverse mogelijkheden. Heb je nog vragen? Dan kun je natuurlijk ook contact met ons opnemen. We staan graag voor je klaar om je verder te helpen.

Biobased sports bottle

Ideeën en inspiratie voor bedrukte duurzame drinkflessen en thermosbekers

“Fantastische vormgeving! De fles ligt goed in de hand en koffie blijft goed warm.”

Marga LamersBedrijf: Van Bamboe

“De missie van Retulp is natuurlijk fantastisch, en hun producten al helemaal! De service van Retulp, het contact, niemand zal teleurgesteld zijn!”

Mirjam Horstmeier Bedrijf: Oxfam Novib

“Vanuit Retulp hebben we bericht gehad dat we samen met hen inmiddels 900.000 liter water hebben gedoneerd aan mensen in nood. Dank voor deze mooie samenwerking!”

Claartje VisserBedrijf: Mensely

“Kwalitatief goede producten van een bedrijf met een heldere en maatschappelijke visie!”

Michiel van der NeutBedrijf: Radisson Blu Hotel Amsterdam Airport

“Super mooi Nederlands product met heldere ambitie: plastic flessen terugdringen en drinkwater teruggeven. Het begint altijd met 1 stap in de goede richting en ik vind dat Retulp grote stappen maakt. Daarnaast top service en kwalitatief product dus ik ben erg tevreden!”

Sabine SwinkelsBedrijf: Rethinking Group

“De missie van Retulp gecombineerd met het mooie design van de flessen zijn een geweldig geschenk voor ons als bedrijf. De missies van onze helden (bedrijven) sluiten aan en dat zorgt voor enthousiaste reacties bij de ontvangers :-)”

Patrick, Jeron & FreekBedrijf: Creating Heroes

“Retulp past goed in ons assortiment, de themosfles is van hoogwaardige kwaliteit en de uitstraling past bij ons bedrijf.”

Margreet MettingBedrijf: Wadapartja

“We hebben de supermooie thermosflessen van Retulp met een mooie Grasnapolsky opdruk verkocht bij de merchandise van het festival. Zo kon ons publiek op een duurzame manier hun koffie drinken tijdens het evenement en hebben ze een supermooi en duurzaam aandenken aan het festival, iets waarmee we graag worden geassocieerd. Het contact met Retulp verliep erg soepel en het product werd supersnel geleverd.”

Mariska BerrevoetsBedrijf: Stichting Grasnapolsky Festivals

“Retulp staat voor mij voor kwaliteit, originaliteit en duurzaamheid.”

Lonneke van SoestBedrijf: Cocosoft

“Win-win situatie: het kunnen bijdragen aan mission indisposable was voor ons even zo belangrijk als onze medewerkers blij maken met een prachtig product!”

Ellis Swinkels-HendriksBedrijf: Foenix Kringloop en reintegratie

“Met Retulp als onderdeel van ons kerstpakket voor de medewerkers hebben we niet alleen de medewerkers beloond met een mooie beker, maar ook nog – heel belangrijk – bijgedragen aan schoon drinkwater.”

Astrid van Rooij Bedrijf: Heerlijkheid Mariënwaerdt

“Het initiatief van Retulp voor een duurzaam product en het doneren van water aan derdewereldlanden was voor Compagnon aanleiding om het product af te nemen. Onze ervaring tot nu toe is zeer positief en willen in de toekomst de drinkflessen blijven afnemen.”

Marius Wiegers Bedrijf: Compagnon

“Mooi product. Fijn persoonlijk contact, flexibel en denken graag met je mee.”

Rosanne WolffBedrijf: Franke