Het aanschaffen van een thermosfles

Waar moet je allemaal op letten?

De thermosbeker is ideaal voor onderweg, tijdens het werk of voor op reis. Ook is een herbruikbare drinkfles natuurlijk veel beter dan een wegwerpflesje! Op deze manier draag je bij aan het tegen gaan van single-use en houd je bovendien je drankje lekker lang warm of koud. Het zoeken van de perfecte thermosbeker om koffie of thee in mee te nemen kan best lastig zijn. Er zijn er namelijk ontelbaar veel verkrijgbaar en je wil iets hebben wat bij je past. Hieronder lees je een aantal belangrijke punten waar je op moet letten bij de aanschaf van een thermosfles.

1: Stijlvol en duurzaam

Kies een thermosbeker waarmee je gezien mag worden, want dan ga je hem ook vaak gebruiken. Kies een fles die qua kleur en vorm bij je past en je daarom graag wil meenemen. Door je eigen thermosbeker mee te nemen bespaar je bergen met wegwerpbekertjes. Roestvrijstaal is een duurzaam materiaal wat in principe levenslang kan meegaan. Bovendien is RVS perfect recyclebaar mocht hij toch een keer kapot gaan na veel gebruik.

2: Lekvrij en BPA-vrij

Er is niks zo vervelend als een natte tas omdat je fles lekt. De fles moet een dop hebben die goed dichtdraait en de fles helemaal afsluit. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je de dop goed aandraait! Doppen met een drinktuit zijn niet altijd 100% lekvrij, omdat deze ietsje open kunnen gaan zodra het klepje of tuitje ergens blijft haken. Een slechte en goedkope fles is vaak minder duurzaam of er wordt zelfs een schadelijke vorm van plastic gebruikt. Zorg er dus voor dat je goed kijkt of je drinkfles BPA-vrij is. Flessen die van roestvrijstaal (RVS) zijn gemaakt zijn altijd BPA-vrij.

3: Juiste isolatie

Vervolgens wil je natuurlijk dat je drankje lekker warm of juist koud blijft. Hiervoor zijn RVS thermosflessen ideaal. Ze vormen de ideale isolatie voor zowel de warme als koude slok voor onderweg. Deze flessen zijn vaak wel wat groter en zwaarder. Veel merken hebben ze ook met handige drinkdop waarmee je met één hand direct kan drinken. Let wel op: deze zijn vaak niet lekvrij en houden meestal ook minder lang je lekkere drankje goed op temperatuur.

4: Schoonmaken

Ook wil je meestal niet te veel tijd kwijt zijn aan het schoonmaken van de fles. Kies voor een fles met een brede opening, waardoor je er met een afwasborstel gemakkelijk doorheen kunt. Flessen die helemaal van RVS zijn kunnen zelfs in de vaatwasser. Let wel op dat flessen met een bedrukking of een leuk kleurtje dat niet altijd kunnen, en dus met de hand af gewassen moeten worden. Vaak geldt dat hoe ingewikkelder de drinktuit, hoe lastiger het schoonmaken.

 

5: Gebruiksgemak

Tenslotte wil je een thermosfles die prettig is in gebruik. De fles moet handig en sterk zijn. Hierbij wil je dat de fles niet te veel ruimte in neemt en compact genoeg is. Het is belangrijk dat je van minimaal één volle inhoud voldoende hebt om ermee te kunnen reizen, wandelen, sporten of wat dan ook. Een grotere inhoud betekent natuurlijk wel een zwaardere fles. Kijk dus goed welke inhoud het beste voor jou van toepassing is!

Thermosflessen van Retulp

Ook Retulp biedt verschillende soorten en maten thermosflessen aan. Een mooie thermosbeker van Retulp betekent bovendien drinkwater voor anderen in ontwikkelingslanden en minder plastic afval voor de planeet.

Onze meest bekende thermosfles is de Tumbler thermosbeker van 300 milliliter met uitneembaar theefilter. Deze thermosfles houdt je drankje tot 6 uur warm en zelfs tot 8 uur koud! Bovendien zijn ze verkrijgbaar in 14 (!) verschillende kleuren. Daarnaast bieden wij ook Urban drinkflessen aan in thermosvarianten. Deze zijn verkrijgbaar in twee formaten: 500 milliliter en 600 milliliter. Ze houden net zo lang warm als de Tumbler. Bovendien zijn al onze thermosflessen zijn gemaakt van hoogwaardig en gerecycled staal dat zo milieuvriendelijk mogelijk verwerkt is.

Welke is jouw favoriet? Laat je inspireren en bekijk de diverse foto’s van onze producten om zo goed te kunnen bepalen welke thermosbeker het beste bij jou past.