Lunch producten voor als je niet van plastic bent

Jaarlijks gebruiken we per persoon gemiddeld 520 boterhamzakjes die we na eemalig gebruik weggooien. Dit is een enorme last voor het milieu. Je realiseert je het misschien niet, maar die plastic zakjes voor eenmalig gebruik blijven veel langer bestaan dan wij ooit zullen doen. Wereldwijd produceren we elk jaar 300 miljoen ton plastic, maar slechts een klein percentage wordt ooit teruggewonnen of gerecycled. Dat is niet eens het engste deel. Er wordt geschat dat er in 2050 meer plastic dan vis in onze oceanen zal zijn. Om dit probleem aan te pakken vinden wij voorkomen beter dan recyclen. Daarom heeft Retulp herbruikbare lunch producten op de markt gebracht. De Retulp lunch producten zijn het duurzame en biologische alternatief voor boterhamzakjes. Start ook met een gezond en ‘zero waste’ huishouden!

Duurzaam alternatief voor boterhamzakjes

Jaarlijks komt er meer dan 8 miljoen ton plastic in de oceanen terecht. Dit is schadelijk voor vogels, schildpadden, zeezoogdieren en vissen die het plastic voor voedsel aanzien. Het zijn niet alleen zeedieren die hinder ondervinden van plastic. Mede door de ontwikkeling in de zee worden deze plastics deels omgezet in microplastics. Microplastics komen op grote schaal in het milieu voor, maar de risico’s daarvan voor de mens en het ecosysteem zijn grotendeels onbekend. Herbruikbare lunchwraps zijn een goed alternatief om single-use boterhamzakjes te voorkomen uit de oceaan.

Daarnaast wordt er per verkochte Retulp lunchwrap een kilo plastic uit de oceaan voorkomen door Club Kakatua. Sungai Watch heeft hier een goed systeem voor uitgevonden: trash barriers. Het zijn een soort bruggen die water door laten stromen maar tegelijkertijd al het afval tegenhoudt. Want opruimen is goed, en dat moet absoluut gebeuren, maar het beste wat we kunnen bereiken is ervoor zorgen dat die single-use plastic kraan eindelijk eens dicht gedraaid gaat worden.